17 Ekim 2016 Pazartesi

Davutoğlu Açıklama Yaptı

Cübbeli Ahmet Hoca ve Davut Güloğlu Demokrasi Nöbetinde!

İnanç istismarcılarının yıllardır kullandığı takiye yöntemi, sadece toplumun algı yetisini değil, samimiyet anlayışını da erozyona uğratmıştır.
Oysa demokrasinin hâkim olduğu ülkelerde; toplumun, samimiyetsizliği yadırgadığını, itibar etmediğini ve hatta cezalandırdığını görürsünüz!
Ülkemizde ise samimiyetsizlik, ne yazık ki toplumda itibar görmenin bir yöntemi, bir yolu, bir aracı olarak kabul görmüş, benimsenmiştir.
Öyle ki; birilerinin samimiyetsiz olduğunu hissedersiniz fakat bunu sesli ifade edemezsiniz. Üzerinizdeki toplumsal baskı buna izin vermez.
Takiye yaptığını bilirsiniz ama yine de onun her söylediğini canla başla dinler hatta belki tasdik edersiniz. Böylece vicdanınızla aranızda amansız bir savaş da başlamış olur.
İşte Türkiye’de ki durum bu…
Son günlerde gündemin ilk sırasına yükselen sanatçı Sıla’nın, “Darbeye karşıyım ama Yenikapı’da ki şova katılmayacağım” şeklinde görüş belirtmesi üzerine uğradığı saldırılara baktığınızda, samimiyetsizliğin hangi raddelere ulaştığını göreceksiniz.
Yanlış anlaşılmasın.
Samimiyetsizlik Sıla’nın açıklamasında değildir.
Çünkü o, gözlemlerine dayanarak bir kanaate varmış ve bu kanaatini kimseye hakaret etmeden cesurca ifade etmiştir.
Samimiyetsizlik, Sıla üzerinden prim yapmaya dönük ve saldırgan eleştiri yapanlarda. Davut Güloğlu gibi, mikrofonların karşısına geçip eleştiriyi küfür seviyesine kadar düşürenlerdedir.
Dilerseniz Davut Güloğlu’nun demokrasiden ne anladığına kısaca göz atıp yine konumuza dönelim.
Kendisini sanatçı olarak tanımlayan Güloğlu, miting ile ilgili görüşünü belirten Sıla’ya sinkaflı bir küfürün ardından, twitter hesabından bir açıklama yapmış;
Davut Güloğlu:
“Başkalarının görüşlerine DEMOKRASİ kılıfını giydirenler benim vatanına hizmet etmeyenlere karşı olan görüşümü DEMOKRASİ olarak görmüyorlar.”
Güloğlu’nun, serzeniş tarzındaki bu mesajı, demokrasiden ne anladığına dair yeterince ipucu veriyordur sanırım. Zira birilerine küfür etmeyi dahi demokrasi potasında değerlendirecek kadar ileri demokrasi anlayışına sahip!
Adını demokrasiden alan milletçe kenetlenme cemine (7 Ağustos Demokrasi ve Şehitler Mitingi) katılıp, katılmayacağını ifade edenleri küfür eşliğinde eleştiren biri, demokrasi dendiğinde ne anlar gerçekten merak ediyorum.
Kesin olan bir şey var ki; anladığı her ne ise demokrasi ile yakından uzaktan ilgisi yoktur.
Üzücü olan, twitter üzerinden mesaj atarak hatasını yumuşatma ya da açıklama çabası ile daha beter hale düşmesi ve toplumda sanatçı olarak itibar görmesidir!
Sahi sanatçı dendiğinde aklınıza ne geliyor, düşündünüz mü hiç?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder